Продуктът е успешно добавен в количката
37,95 лв. 26,95 лв.

YASUMI Японско трихологично масло – коса с висока порьозност

  • Марка: YASUMI COSMETICS

Срок на годност: 04/2024

 

Японско трихологично масло за скалп и коса с висока порьозност.

Формулирано с вълшебното за японките масло от масло от японска камелия, което осигурява на косата дълбоко подхранване и изглаждане, прави я блестяща и лесна за стилизиране.
Възстановява структура на косата. Овлажнява скалпа и стимулира растежа.

В кабинетите на Yasumi се използва за японски трихологичен масаж, който обхваща не само скалпа, но и лицето, ушите, шията и тила. В домашни условия използвайте за омазняване на косата и масаж на скалпа, шията и лицето.

Насока на действие: Подхранване и хидратиране на скалпа и косата с висока порьозност

❗️По-нататък в описанието ще намерите един лесен тест за определяне на порьозността на косата в домашни условия.

100ml

 

Ефекти/ползи:

 

- възстановена структура на косата

- овлажняване на скалпа и косата

- подхранване на косата

- укрепване

- стимулира растежа на косата

Подробно описание
Подробно описание

Основни активни съставки:

 

  • масло от оризови трици - съдържа елементи като фосфор, калий, магнезий, калций, манган, желязо, витамин Е, К и фибри. Особено внимание обаче заслужават биоактивните съединения, на които оризовото масло е изключително богато – това са фитостероли, токофероли и токотриеноли, както и гама-оризанол. Използването на оризово масло може да намали загубата на коса; Съдържащите се в него олеинова и линолова киселина укрепват структурата на косъма, правят го по-гъст и стимулират растежа му.

 

  • витамин Е – (токоферол) също има положителен ефект върху косата, тъй като адекватно овлажнява скалпа и кутикулите на косъма, както и ги регенерира.

 

  • масло от цубаки – (масло от бяла камелия) Заслужава да се спомене, че японската камелия се нарича още зимна роза – тя цъфти при неблагоприятни условия, което се изразява в защитни свойства, характерни за маслото, получено от нейните семена. Ще подейства добре на хора, които се борят с лющене на скалпа и пърхот, причинени от сухота (т.нар. сух пърхот). Маслото от цубаки може да се използва за омазняване на косата. Перфектно почиства, регенерира, овлажнява, успокоява, защитава, изглажда, а също така идеално подхранва косата. Затваря кутикулите на кичурите, слива краищата и запълва кухините. Осигурява овлажняващ, почистващ и изглаждащ ефект. Влияе благоприятно на състоянието на скалпа и предпазва от пърхот.

 

  • масло от черен кимион - (черен кимион). Доказано е, че маслото от черен кимион значително допринася за регенерацията на косата, ускорява появата на космените фоликули и е отговорно за увеличаването на броя на младите коси. Използването на масло от черен кимион върху косата ви позволява да удължите фазата на растеж на косата - аноген. Множество изследвания потвърждават, че черният кимион потиска развитието на кандида албиканс – гъбички, отговорни за кожни заболявания, дори по начин, сравним с антибиотика гризеофулвин. Маслото от черен кимион съдържа основни съставки, които осигуряват защита и здравина на косата, като: желязо, цинк, сяра, калций, магнезий и основни витамини от група В.

 

Начин на употреба: Нанесете необходимото количество масло върху леко влажна коса, разнесете по дължината на косата и направете масаж на скалпа. Можете допълнително да увиете косата си с кърпа и да я оставите за около 30 минути. След това отмийте с деликатен шампоан.
 
 
Как да определим каква порьозност е нашата коса? 
Порьозността е измерване на способността на косата да абсорбира и задържа влагата. Може да се опише и като индикатор за това колко лесно влагата може да проникне в косата. Порьозността на косата до голяма степен се определя от генетиката, но може да бъде променена и от външни фактори като топлина и химическа обработка.
✅ Ето един лесен тест за определяне на порьозността на косата в домашни условия:
✅ Вземете 1 косъм и го постовете в чаша с вода.
✅ Оставете го да престои 3-4 минути.
❗️ Ако косъмът се е задържал на повърхността, то косата ви е с НИСКА порьозност.
❗️ Ако косъмът е потънал до средата на чашата, то косата ви е със СРЕДНА порьозност.
❗️ Ако косъмът е потънал на дъното на чашата, то косата ви е с ВИСОКА порьозност.
 
 
 

Състав:  ORYZA SATIVA (RICE) BRAN OIL, CAMELLIA JAPONICA SEED OIL, NIGELLA SATIVA SEED OIL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, TOCOPHERYL ACETATE, TOCOMIX.