Защо да използваме козметика със злато? 10 ползи на благородния метал в грижа за кожата

16 януари 2021
Защо да използваме козметика със злато? 10 ползи на благородния метал в грижа за кожата

Красивият и благороден метал, който олицетворява слънцето, винаги е бил символ на слава, просперитет, небесен огън, здраве и вечен живот. Освен това е асоцииран с красота и съвършенство. Поради забележителните си качества златото намира редица приложения и в медицината и в козметиката.

Науката е доказала отлични бактерицидни свойства на този метал и способността му да действа като проводник на основни микроелементи, подобряващи кръвния поток, стимулиращи обменните процеси на тялото и дишането на кожата.

Лечението със златни листа, използвано в Япония, показва, че то е в състояние да подмлади кожата и значително да намали бръчките. Според резултатите от това лечение, влагата се заключва от златото, което поддържа кожата здрава благодарение на запазването на колагена и потискането на разграждането на еластина.

 

Ползи от златото за грижа за кожата:

 

  1. Намалява бръчките, фините линии и тъмните петна

Да има чиста кожа, без бръчки и петна, е желанието на всяка жена. Златото може да активира клетките на епидермиса, което намалява отпускането на кожата. По този начин намалява бръчките, фините линии и петната и следи по кожата и ще ви направи по-млади.

 

  1. Регенерира кожата и обновява клетките

 Йоните в златото помагат за стимулиране на клетките, нервите и  кръвоносните съдове в тялото, което води до подобрено кръвообращение. Това ще увеличи метаболизма на кожните клетки и извеждането на токсините от тях.

 

  1. Предотвратява преждевременното стареене на кожата

Сухотата на кожата може да доведе до нейното преждевременно стареене. Използването на злато може да намали сухотата на кожата и помага за увеличаване на метаболизма. Това предотвратило преждевременното стареене на кожата.

 

  1. Златото изравнява и изсветлява тена

Ако се позовем на историческите източници за Древен Египет, в тях се споменава, че един от режимите на красота, който Клеопатра спазва, е използването на злато. Клеопатра използва златна маска всяка вечер, за да подобри тена си и да поддържа кожата си млада, блестяща и красива.

 

  1. Изчерпването на колагена се забавя

Колагенът се произвежда естествено в тялото ни и го поддържа гъвкаво. Той е отговорен за това да се радваме на гладка кожа и блестяща коса дълго време. Нивото на колаген в тялото започва да се изчерпва от 25-годишна възраст. Тогава стават забележими и първите промени в кожата. Грижата за кожата със злато може да забави изчерпването на нивото на колаген в кожните клетки.

 

  1. Намалява щетите от слънцето върху кожата

Всички знаем, че кожата ни потъмнява от слънцето и се образуват петна.  Производството на меланин или черен пигмент в кожата е отговорно за почерняването на кожата, когато е изложена на слънчева светлина. Производството на меланин в организма може да бъде намалено с използването на злато.

 

  1. Кожните заболявания и алергиите могат да бъдат лекувани

Египтяните вярвали, че златото има лечебни свойства, които могат да помогнат за лечението на много заболявания. Антиоксидантните свойства, присъщи на златото, помагат за увеличаване на кръвообращението, което води до намаляване на акнето и други кожни заболявания.

 

  1. Лекува възпаленията по кожата

Твърди се, че златото има антибактериални и противовъзпалителни свойства, които помагат на кислорода да навлезе в кожата и способстват за обновяване на клетките. Това помага при лечение на язви и други възпалителни заболявания на кожата.

 

  1. Увеличава еластичността на кожата

Кожата има тенденция да отпуска, когато нейната еластичност намалява или е напълно загубена. Използването на злато може да разгради еластина постепенно и да възстанови еластичността на тъканите. Това допълнително би предотвратило увисването на кожата. Златото увеличава еластичността на кожата, като по този начин я прави стегната и тонизирана.

 

  1. Озарява кожата

Златото помага за подобряване на кръвообращението, поради което помага за хидратирането и поддържането на нивото на влага в кожата. Малките частици злато се абсорбират в кожата, придавайки й красив блясък. Това прави кожата здрава, свежа и сияйна.

 

В заключение, златото ни дава красива, блестяща и младежка кожа, забавя изчерпването на колагена, повишава еластичността на кожата, изсветлява тена, стимулира клетъчния метаболизъм, което прави кожата стегната, подобрява кръвообращението и предотвратява преждевременното стареене, появата на бръчките и петна.

 

Източник: https://www.stylecraze.com/


Различните зони на лицето ни имат нужда от различна грижа. И точно затова една маска никога не стига. На помощ в тези случаи идва новата мания мултимаскинг.

прочети още

Отпусната кожа ... бръчки … зачервяване… Изнервящо! Напълно ви разбираме! Когато се сблъскате с подобни проблеми с кожата, може да се изкушите да потърсите решения в най-новите открития на съвременната козметика, но понякога най-добрият план за действие е просто да се обърнете към естествени съставки с доказан ефект. Соята, например, е чудесна за цялостното състояние на кожата ви. Соевите продукти за грижа за кожата са отлични за постигане на свеж, равномерен тон и сияен младежки вид.

прочети още

Шийт маските са лесни за употреба, а действието им е супер бързо и ефикасно решава проблемите на кожата. Може би именно удобството, с което са известни, е накарало жените да приемат шийт маските за даденост. Би трябвало да е лесно да извадим маската от опаковката и да я поставим на лицето си за следващите 20 минути, нали? Сякаш никога не можете да сбъркате с шийт маска за лице. За съжаление, ще бъдете изненадани да разберете, че много от нас са поставяли маските на лицето си съвсем погрешно.

прочети още

Японската литература и поезия, сами по себе са една вселена от контрасти, символи, философия и екзотична естетика, които имат свое уникално място в световната култура, но безспорно, най-уникалният жанр, на който Светът се наслаждава вече от повече от сто години е Хайку.

прочети още

Тенсел (Tencel®) е името на запазената марка на наскоро изобретената тъкан, изцяло от естествени материали, наречена лиосел.

прочети още

„Непознатата Япония“ е новата рубрика в нашия блог. В нея всяка събота и неделя ще публикуваме интересно четиво в две части, посветено на любопитни факти за хората, традициите, бита, културата, природата и икономиката на Страната на изгряващото слънце. Един от многото японски феномени, на които Западното общество не спира да се възхищава с основание, е понятието Икигай.

прочети още

„Непознатата Япония“ е новата рубрика в нашия блог. В нея всяка събота и неделя ще публикуваме интересно четиво в две части, посветено на любопитни факти за хората, традициите, бита, културата, природата и икономиката на Страната на изгряващото слънце. Един от многото японски феномени, на които Западното общество не спира да се възхищава с основание, е понятието Икигай.

прочети още

Прецизността, с която японските жени подхождат към грижата за кожата си, вдъхновява жените в Европа. Нещо повече, въпреки изминалите години, те могат да се похвалят с красив, сияен тен без видими бръчки.

прочети още

Още първите западни пътешественици, слезли на бреговете на Страната на Изгряващото Слънце, били очаровани от неподправената красота на японките и техните изискани маниери.

прочети още

Цветчетата на Сакура са богати на изключително ценни съединения, които намират широка употреба в козметиката и са били използвани от японските жени от хилядолетия.

прочети още

Тайната рецепта за порцелановата кожа на гейшите се крие в дребните оризови зрънца – те освежавали кожата си с оризова вода и пудрели лицето си с оризов прах. Каква е тайната?

прочети още

Матча е висококачествен японски фино смлян зелен чай с вековна история. Той е не само здравословна освежаваща напитка, но има и редица ползи за кожата. Матча съдържа много полезни хранителни вещества, включително минерали и антиоксиданти, които имат невероятни ползи за здравето, кожата и косата.

прочети още