Азиатски тайни за грижа за кожата: Как да използваме шийт маската по правилния начин за най-добър резултат

20 април 2020
Азиатски тайни за грижа за кожата: Как да използваме шийт маската по правилния начин за най-добър резултат

Шийт маските са лесни за употреба, а действието им е супер бързо и ефикасно решава проблемите на кожата. Може би именно удобството, с което са известни, е накарало жените да приемат шийт маските за даденост. Би трябвало да е лесно да извадим маската от опаковката и да я поставим на лицето си за следващите 20 минути, нали? Сякаш никога не можете да сбъркате с шийт маска за лице. За съжаление, ще бъдете изненадани да разберете, че много от нас са поставяли маските на лицето си съвсем погрешно. Корейските експерти по грижа за кожата наблягат не само върху последователността на нанасяне на бяла козметика върху лицето, но и препоръчват да обърнете внимание на това каква комбинация от продукти избирате, когато създавате рутина за грижа за кожата по корейски начин.


Грешки, които да избягваме при употребата на корейски шийт маски


1. Поставяне на маска върху непочистено лице
Шийт маските представляват парче тъкан, напоена с есенция, обогатена с вещества, активно действащи за справяне с проблемите на кожата, за които имате нужда. Шийт маската предотвратява изпаряването на водата, така че те вършат отлична работа в хидратирането на кожата. Подхранването обаче може да се осъществи само когато лицето ви е вече идеално чисто. Преди да поставите шийт маската, в никакъв случай не забравяйте грижливо да почистите и ексфолирате кожата на лицето.

 


2. Размерът е универсален, но не разчитайте изцяло на това
Корейските маски за грижа за кожата са с един размер, подходящ за всички, но това не означава, че ще прилепне към лицето ви без допълнителни усилия. Предварително изрязаните отвори за очите, носа и устата ще трябва да се напаснат внимателно. Същото се отнася и за външната част на маската, който трябва да се оформи по контура на лицето. Притиснете леко, за да помогнете маската да се прилепне към кожата ви и оставете вълшебната смес да подейства.

 


3. Неспазване на инструкциите за употреба на производителя
Някой шийт маски имат прикрепен за себе си допълнителен слой, който предпазва продукта от слепване докато той все още е в опаковката. Важно е да отлепим въпросния слой преди нанасяне, за да не попречи на правилното поставяне на шийт мастака. Оставянето на шийт маската да действа по-дълго от препоръчителното също би било противопоказно за вашата кожа. Махнете маската докато е още влажна, защото поред корейски експерти по грижа за кожата, шийт маската ще започне да изтегля влагата от кожата ви, след като е изсъхнала.

 


4.Нанасяне на овлажняващи продукти преди поставяне на шийт маската
Дори и да имате нужда от овлажняване кожата след като премахнете шийт маската, никога не трябва да го правите преди това. Основната задача на шийт маските е да подхранят кожата и да възвърнат еластичността й, затова оставете маската да си свърши работата, преди да прецените дали кожата ви все още се нуждае от допълнителна хидратация.

 


5. Изплакване на лицето
Не трябва да мием лицето си след свалянето на шийт маската. Продуктът трябва да бъде добре абсорбиран в кожата, а при измиване той на практика ще бъде похабен. Ако кожата ви е леко мазна или лепкава след отстраняването на шийт маската, използвайте пръстите си и с леки потупвания спомогнете за абсорбиране на серума, след което оставете кожата да изсъхне. Ако самата маска все още е влажна след употреба, използвайте остатъчния продукт за нанасяне върху зоната на деколтето.

 


6.Пропускане на слънцезащитен крем
Тъй като шийт маската предоставя мигновен овлажняващ и озаряващ ефект, който издържа през целия ден, много жени избират да я прилагат сутрин преди работа. Макар и употребата на овлажняващ крем след шийт маската да не е задължителна, не трябва да забравяме да нанесем слънцезащитен крем.

 

По материали от blog.uniqso.com


Различните зони на лицето ни имат нужда от различна грижа. И точно затова една маска никога не стига. На помощ в тези случаи идва новата мания мултимаскинг.

прочети още

Златото ни дава красива, блестяща и младежка кожа, забавя изчерпването на колагена, повишава еластичността на кожата, изсветлява тена, стимулира клетъчния метаболизъм, прави кожата стегната, подобрява кръвообращението и предотвратява преждевременното стареене, появата на бръчките и петна.

прочети още

Отпусната кожа ... бръчки … зачервяване… Изнервящо! Напълно ви разбираме! Когато се сблъскате с подобни проблеми с кожата, може да се изкушите да потърсите решения в най-новите открития на съвременната козметика, но понякога най-добрият план за действие е просто да се обърнете към естествени съставки с доказан ефект. Соята, например, е чудесна за цялостното състояние на кожата ви. Соевите продукти за грижа за кожата са отлични за постигане на свеж, равномерен тон и сияен младежки вид.

прочети още

Японската литература и поезия, сами по себе са една вселена от контрасти, символи, философия и екзотична естетика, които имат свое уникално място в световната култура, но безспорно, най-уникалният жанр, на който Светът се наслаждава вече от повече от сто години е Хайку.

прочети още

Тенсел (Tencel®) е името на запазената марка на наскоро изобретената тъкан, изцяло от естествени материали, наречена лиосел.

прочети още

„Непознатата Япония“ е новата рубрика в нашия блог. В нея всяка събота и неделя ще публикуваме интересно четиво в две части, посветено на любопитни факти за хората, традициите, бита, културата, природата и икономиката на Страната на изгряващото слънце. Един от многото японски феномени, на които Западното общество не спира да се възхищава с основание, е понятието Икигай.

прочети още

„Непознатата Япония“ е новата рубрика в нашия блог. В нея всяка събота и неделя ще публикуваме интересно четиво в две части, посветено на любопитни факти за хората, традициите, бита, културата, природата и икономиката на Страната на изгряващото слънце. Един от многото японски феномени, на които Западното общество не спира да се възхищава с основание, е понятието Икигай.

прочети още

Прецизността, с която японските жени подхождат към грижата за кожата си, вдъхновява жените в Европа. Нещо повече, въпреки изминалите години, те могат да се похвалят с красив, сияен тен без видими бръчки.

прочети още

Още първите западни пътешественици, слезли на бреговете на Страната на Изгряващото Слънце, били очаровани от неподправената красота на японките и техните изискани маниери.

прочети още

Цветчетата на Сакура са богати на изключително ценни съединения, които намират широка употреба в козметиката и са били използвани от японските жени от хилядолетия.

прочети още

Тайната рецепта за порцелановата кожа на гейшите се крие в дребните оризови зрънца – те освежавали кожата си с оризова вода и пудрели лицето си с оризов прах. Каква е тайната?

прочети още

Матча е висококачествен японски фино смлян зелен чай с вековна история. Той е не само здравословна освежаваща напитка, но има и редица ползи за кожата. Матча съдържа много полезни хранителни вещества, включително минерали и антиоксиданти, които имат невероятни ползи за здравето, кожата и косата.

прочети още