Японският чай Матча - супер съставката за здравe и красива кожа

19 март 2020
Японският чай Матча - супер съставката за здравe и красива кожа

Матча е висококачествен японски фино смлян зелен чай с вековна история. Той е не само здравословна освежаваща напитка, но има и редица ползи за кожата.

 

Матча съдържа много полезни хранителни вещества, включително минерали и антиоксиданти, които имат невероятни ползи за здравето, кожата и косата.

 

Матча произхожда от вечно зеленото растение Camellia Sinensis. Историята на древната напитка започва преди повече от 800 години, когато будиският монах Ейсай внася елексира на живот от Китай и засажда Матча в Страната на изгряващото слънце – Япония.

 

Отдавна е известно, че Матча има невероятни свойства забавящи процеса на стареене и допринася за предотвратяването на много хронични заболявания като сърдечни заболявания, диабет и дори рак, при редовна консумация.

 

17 ползи от Матча

 

Напоследък в редица изследвания се доказва, че освен безспорните ползи, които има за здравето, Матча е много полезен помощник в грижата за кожата.

 

В тази статия ще разгледаме няколко основни предимства на Матча за кожата.

 

 

 

 

 1. Поддържа младежкия вид на кожата

Важен антиоксидант в чая Матча, EGCG, помага за противодействие на увреждането на ДНК, което кожата ви получава всеки ден от UV лъчите. EGCG не само допринася за предотвратяване на рак на кожата, но и забавя процеса на стареене на кожата. Една от основните причини за стареене на кожата е вредата от слънчевата светлина, която кожата ни получава всеки един ден от живота ни.

Пиейки Матча чай ежедневно, можете да се насладите на невероятните ползи за кожата и да я запазите гладка, стегната и млада. Ако не сте голям почитател на вкуса, можете да използвате и продукти за грижа за кожата, които съдържат екстракт от Матча.

 

 2. Намалява зачервяването, раздразнението и леките алергии, причинени от околната среда

Матча е много полезен, ако кожата ви е раздразнена и  и алергична. Като всеки друг зелен чай, Матча съдържа вид полифеноли, които съществуват само в зеления чай, наречени катехини. Катехините са отличен помощник за успокояване на леко зачервяване, дразнене и подуване на кожата.

Ето защо, ако сте яли нещо нередно или сте пребивавали в прешна среда твърде дълго, можете да използвате маска за лице или крем за лице, който съдържа катехини, нанесете го върху засегнатата област и симптомите ще се облекчат.

 

 3. Намалява възпалението при акне

Тъй като чаят Матча помага при възпалителни процеси, той е много ефективен при лечение на акне. Полифенолите в него атакуват бактериите, причиняващи акне, забавят растежа им и облекчават кожните инфекции. Резултатът е много по-гладка и тонизирана кожа.

 

 4. Хидратира кожата

Матча е известен като една от най-хидратиращите съставки в продуктите за грижа за кожата. Повечето хора се връщат към козметични продукти с Матча, когато нищо друго не работи. Освен че лекува възпаленията и зачервяването на кожата, Матча има свойството да я хидратира в дълбочина.

 

Можете да се възползвате от всички предимства на Матча за кожата с Избелваща маска с екстракт от Матча от колекция Uruuru и Озаряваща маска за лице с екстракт от зелен чай Матча и Японска камелия. 

 


Различните зони на лицето ни имат нужда от различна грижа. И точно затова една маска никога не стига. На помощ в тези случаи идва новата мания мултимаскинг.

прочети още

Златото ни дава красива, блестяща и младежка кожа, забавя изчерпването на колагена, повишава еластичността на кожата, изсветлява тена, стимулира клетъчния метаболизъм, прави кожата стегната, подобрява кръвообращението и предотвратява преждевременното стареене, появата на бръчките и петна.

прочети още

Отпусната кожа ... бръчки … зачервяване… Изнервящо! Напълно ви разбираме! Когато се сблъскате с подобни проблеми с кожата, може да се изкушите да потърсите решения в най-новите открития на съвременната козметика, но понякога най-добрият план за действие е просто да се обърнете към естествени съставки с доказан ефект. Соята, например, е чудесна за цялостното състояние на кожата ви. Соевите продукти за грижа за кожата са отлични за постигане на свеж, равномерен тон и сияен младежки вид.

прочети още

Шийт маските са лесни за употреба, а действието им е супер бързо и ефикасно решава проблемите на кожата. Може би именно удобството, с което са известни, е накарало жените да приемат шийт маските за даденост. Би трябвало да е лесно да извадим маската от опаковката и да я поставим на лицето си за следващите 20 минути, нали? Сякаш никога не можете да сбъркате с шийт маска за лице. За съжаление, ще бъдете изненадани да разберете, че много от нас са поставяли маските на лицето си съвсем погрешно.

прочети още

Японската литература и поезия, сами по себе са една вселена от контрасти, символи, философия и екзотична естетика, които имат свое уникално място в световната култура, но безспорно, най-уникалният жанр, на който Светът се наслаждава вече от повече от сто години е Хайку.

прочети още

Тенсел (Tencel®) е името на запазената марка на наскоро изобретената тъкан, изцяло от естествени материали, наречена лиосел.

прочети още

„Непознатата Япония“ е новата рубрика в нашия блог. В нея всяка събота и неделя ще публикуваме интересно четиво в две части, посветено на любопитни факти за хората, традициите, бита, културата, природата и икономиката на Страната на изгряващото слънце. Един от многото японски феномени, на които Западното общество не спира да се възхищава с основание, е понятието Икигай.

прочети още

„Непознатата Япония“ е новата рубрика в нашия блог. В нея всяка събота и неделя ще публикуваме интересно четиво в две части, посветено на любопитни факти за хората, традициите, бита, културата, природата и икономиката на Страната на изгряващото слънце. Един от многото японски феномени, на които Западното общество не спира да се възхищава с основание, е понятието Икигай.

прочети още

Прецизността, с която японските жени подхождат към грижата за кожата си, вдъхновява жените в Европа. Нещо повече, въпреки изминалите години, те могат да се похвалят с красив, сияен тен без видими бръчки.

прочети още

Още първите западни пътешественици, слезли на бреговете на Страната на Изгряващото Слънце, били очаровани от неподправената красота на японките и техните изискани маниери.

прочети още

Цветчетата на Сакура са богати на изключително ценни съединения, които намират широка употреба в козметиката и са били използвани от японските жени от хилядолетия.

прочети още

Тайната рецепта за порцелановата кожа на гейшите се крие в дребните оризови зрънца – те освежавали кожата си с оризова вода и пудрели лицето си с оризов прах. Каква е тайната?

прочети още